Ναυάγιο στη Σικελία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International ανάμεσα στους αγνοούμενους

Θρίλερ δίχως τέλος στη Σικελία καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης, από τη βύθιση του σούπερ γιοτ εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε την περιοχή, αγνοείται και ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του και ο δικηγόρος της. Μεταξύ των αγνοούμενων, υπενθυμίζεται ότι είναι και ο γνωστός βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς αλλά και η 18χρονη κόρη του, Χάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις, κατάφερε να διασωθεί.

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται στο φως αφότου έγινε γνωστό ότι ο συγκατηγορούμενος του Λιντς σε δίκη στις ΗΠΑ, που σχετίζεται με την πώληση της εταιρείας του Autonomy στην αμερικανική Hewlett-Packard έναντι 11 δισ. δολαρίων, Στίβεν Τσάμπερλεν, πέθανε το πρωί του Σαββάτου στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Ηταν πρώην αντιπρόεδρος του οικονομικού τμήματος της Autonomy.

Ο Λιντς, που είχε χαρακτηριστεί ως ο Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας, πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στα δικαστήρια υπερασπιζόμενος το όνομά του έναντι κατηγοριών για απάτη για αυτή την υπόθεση.

Ο 59χρονος αθωώθηκε από τους ενόρκους στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Ιούνιο, αφού πέρασε πάνω από ένα χρόνο σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το ναυάγιο

Η Σάρλοτ, μια Βρετανίδα επιβάτισσα ηλικίας 35 ετών, η οποία ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, με συναδέλφους από μια λονδρέζικη επιχείρηση και φίλους, περιέγραψε πως έχασε την κόρη της «για δύο δευτερόλεπτα» ενώ είχαν πέσει στο νερό, προτού καταφέρει και την πιάσει.

«Την έσφιξα αμέσως στην αγκαλιά μου, μέσα στη μανία των κυμάτων. Πολλοί φώναζαν. Ευτυχώς, η σωσίβια λέμβος άνοιξε και 11 από εμάς ανεβήκαμε εκεί», περιέγραψε η ίδια στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Η γυναίκα και το μωρό της νοσηλεύονται, όμως δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Μεταξύ των διασωθέντων, στην πλειονότητά τους Βρετανοί, βρίσκονται επίσης δύο Γάλλοβρετανοί, ένας Σριλανκέζος, ένας Νεοζηλανδός και ένας Ιρλανδός, μεταδίδουν ΜΜΕ

Πώς βυθίστηκε το ιστιοφόρο

Το υπό βρετανική σημαία «Bayesian», ένα ιστιοφόρο 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από την ακτή κοντά στο λιμάνι του Πορτικέλο, όταν χτυπήθηκε από υδροστρόβιλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Αρχικώς, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του σεφ του πλοίου. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι οι αγνοούμενοι είχαν βρετανική, αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, Αντζελα Μπακάρες, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους.

Οι επιζώντες δήλωσαν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για συναδέλφους του στη δουλειά. Εκπρόσωπος του Λιντς αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τη Δευτέρα, δύτες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το κύτος του «Bayesian», το οποίο μετέφερε πλήρωμα 10 ατόμων και 12 επιβάτες.Το σκάφος είχε βυθιστεί σε βάθος 49 μέτρων.

Μάικ Λιντς: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που αγνοείται στη Σικελία

«Ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός. Η κακοκαιρία αναμενόταν, αλλά όχι αυτού του μεγέθους», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ακτοφυλακής του Παλέρμο.

Ο καπετάνιος ενός κοντινού σκάφους δήλωσε ότι, όταν οι άνεμοι ενισχύθηκαν, είχε θέσει σε λειτουργία τη μηχανή για να διατηρήσει τον έλεγχό του και να αποφύγει τη σύγκρουση με το «Bayesian», το οποίο είχε αγκυροβολήσει δίπλα του.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και, αφού πέρασε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το σκάφος πίσω μας είχε εξαφανιστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρστεν Μπόρνερ.

Είπε ότι το πλήρωμά του εντόπισε μερικούς από τους επιζώντες σε μια σωσίβια σχεδία – συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού και της μητέρας του.

Οκτώ από τους 15 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του Πορτιτσέλο, όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Μία σορός εντοπίσθηκε κοντά στο σημείο του ναυαγίου, ενώ έξι επιβάτες συνέχιζαν να αγνοούνται έως χθες το βράδυ.

Ο Λούκα Κάρι, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Σικελίας, σημείωσε ότι δύτες προσπαθούσαν να διεισδύσουν στο κύτος του βυθισμένου σκάφους σε αναζήτηση εγκλωβισμένων επιβατών.

Το κύτος θα μπορούσε να διατηρεί αέρα επιτρέποντας σε επιβάτες να επιβιώσουν ακόμη και αν το σκάφος βρίσκεται στα 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί